joi, 22 martie 2012

Miere de salcam

Mierea de salcam e usor de recunoscut dupa culoarea sa ce variaza de la incolor la galben deschis, luminos. Acest tip de miere este obtinut din florile de salcam si se caracterizeaza prin faptul ca are o remarcabila puritate si claritate. Mierea de salcam e printre cele mai cautate sorturi de miere, fiind considerata miere de calitate superioara. Cristalizarea acestui sortiment de miere se realizeaza dupa cativa ani datorita cantitatii mari de fructoza. Mierea de salcam are un gust placut, dulce, este perfect fluida, vascoasa, si nu prezinta semne de cristalizare. Este folosita ca antiseptic, calmant al tusei, in tratamentul asteniei si tratamentul nevrozelor.
Mierea de salcâm este mai scumpă decât mierea polifloră, fiind mai greu de obţinut. Aceasta se cristalizează mai lent, abia după 8-18 luni de păstrare şi este apreciată pentru proprietăţile curative în afecţiunile pulmonare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu